Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Συμβουλές σε νέους παίκτες του Travian 4 - Μέρος 1ο

Το σημερινό άρθρο αναφέρει συμβουλές που αφορούν μόνο νέους παίκτες του Travian 4. Αν δεν είσαι νέος παίκτης στα δωρεάν online παιχνίδια στρατηγικής, τότε μάλλον τα περισσότερα θα σου φανούν γνωστά, αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βρεις κάτι ενδιαφέρον αφού θα μιλήσουμε κυρίως για ξεκίνημα σε νέο server και πως μπορούμε να κερδίσουμε το πλεονέκτημα, από την πρώτη μέρα.


Προετοιμασία

  • Καλό θα ήταν να διαβάσεις τις συχνές ερωτήσεις στην ιστοσελίδα του Travian και τα άρθρα που προτείνω στο τέλος πριν κάνεις εγγραφή. Το Travian 4 είναι η κορυφή στα ελληνικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στο ίντερνετ σήμερα και δεν θα δυσκολευτεις καθόλου να βρεις απαντήσεις.
  • Καλλιέργησε μια συγκρατημένη, αλλά αποφασισμένη διάθεση για το παιχνίδι. Το Travian 4 είναι ένα παιχνίδι στρατιωτικών κινητοποιήσεων και διπλωματίας ταυτόχρονα. Οι νέοι παίκτες είναι λογικό να έχουν πιο αδύναμα χωριά ξεκινώντας το παιχνίδι και γι' αυτό χρειάζεται ευελιξία και υπομονή. 
  • Προετοιμάσου να δεχτείς επιθέσεις και να υποστείς ζημιές. Προσπάθησε να αμυνθείς και αν δεν τα καταφέρεις, τότε κάνε reset και άρχισε από την αρχή, όσο είναι νωρίς ακόμα και δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Αυτό δεν είναι κακό αφού ακόμα και πιο έμπειροι παίκτες διαγράφουν και ξεκινούν πάλι το λογαριασμό τους επειδή δεν τους άρεσε η τοποθεσία τους -πράγμα που με τον νέο server δεν θα σε ανησυχήσει καθόλου- ή τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζαν.
  • Προετοιμάσου να μάθεις. Οι στρατηγικές ικανότητες και η εμπειρία χρειάζονται χρόνο για να αποκτηθούν και κανείς δεν τις έχει έμφυτες. Οι περισσότεροι κορυφαίοι παίκτες δεν έπαιζαν καλύτερα από εσένα όταν ξεκίνησαν, οπότε μην ανησυχείς. To Travian είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι που επιβραβεύει τις ικανότητες, την εμπειρία και την αφοσίωση.

Ξεκινώντας

  • Διάλεξε τη σωστή φυλή. Ξεκίνησε με τους Γαλάτες. Οι Ρωμαίοι και οι Τεύτονες έχουν πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα την ίδια στιγμή. Χρειάζεσαι έναν πιο ισορροπημένο στην αρχή, ώστε να έχεις ομαλή ανάπτυξη. Στο μέλλον που θα βρεις το στυλ σου δοκιμάζεις και τις άλλες φυλές
  • Το όνομα χρήστη που κάνεις εγγραφή έχει σημασία όσο και αν δεν το πιστεύεις. Μπορείς να βάλεις ό,τι σου αρέσει, απλά να θυμάσαι ότι το όνομα σου είναι το πρώτο μήνυμα σου προς τους άλλους παίκτες στο server. Μην το χρησιμοποιείς λοιπόν για να τους προκαλέσεις και μη χρησιμοποιείς ονόματα όπως "erdtsr1erf" γιατί έτσι δείχνεις ότι δεν παίρνεις το παιχνίδι στα σοβαρά με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και να σου επιτεθούν πιο συχνά από ότι θα περίμενες.
  • Γράψου σε νέο server ώστε να μην έχεις ανταγωνισμό από παλιούς παίκτες που έχουν χρονικό προβάδισμα και είναι ιδιαίτερα ισχυροί και έμπειροι. Το ξεκίνημα του Travian 4 σε νέο server είναι πραγματική ευκαιρία και θα έχεις δίπλα σου παίκτες στο ίδιο επίπεδο χωριού με εσένα.


Όσο βρίσκεσαι υπό την προστασία νέων παικτών

Το παιχνίδι σου παρέχει προστασία τις πρώτες μέρες μετά την εγγραφή σου και απαγορεύει σε όλους τους άλλους παίκτες να σου κάνουν επίθεση. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να προετοιμαστείς και να αντιμετωπίσεις πιο εύκολα πιθανές εφόδους από εχθρικά στρατεύματα.
  • Το σημαντικότερο από όλα στην περίοδο προστασίας είναι να εστιάσεις στην ανάπτυξη της παραγωγής των πόρων σου. Αυτή η συμβουλή είναι ίσως η σημαντικότερη που θα σου δώσει κανείς και αφορά όλα τα δωρεάν online παιχνίδια στρατηγικής!
  • Ρίξε μια ματιά στους γείτονες σου. Παρατήρησε αν υπάρχουν χωριά που αναπτύσσονται γρήγορα και κυρίως αυτά που αναπτύσσονται γρηγορότερα από εσένα. Αυτοί θα γίνουν φίλοι ή εχθροί σου κι εσύ θέλεις το πρώτο. Αν νιώθεις αρκετά διπλωμάτης, στείλε τους ένα μήνυμα και φτιάξε τη σχέση σου μαζί τους, αλλά μη δείξεις άγνοια για το παιχνίδι γιατί στο μέλλον θα γυρίσει εναντίον σου.
  • Μην ξεκινάς συμμαχίες και μην μπαίνεις σε συμμαχίες άλλων όσο είσαι υπό την προστασία νέου παίκτη! Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσεις άμεσα την περίοδο χάριτος που σου έχει δοθεί! 

Διάβασε προσεκτικά τις παραπάνω συμβουλές και κάνε την εγγραφή σου, αποφασισμένος να φτιάξεις μέσα σε λίγες μέρες ένα χωριό που δεν θα φοβάται απειλές και θα εξαπολύει ισχυρές επιθέσεις όταν έχει τους απαραίτητους πόρους και στρατό στο μέλλον.

Στο δεύτερο μέρος των συμβουλών μου προς τους νέους παίκτες του Travian θα σου δείξω πως να προχωρήσεις γρηγορότερα από τους αντιπάλους σου μετά από την λήξη της προστασίας.

 Μέχρι τότε καλή αρχή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου